ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomięso wołowe 600 gramówcebula 1 sztukmarchewka 1 sztukpietruszka 1 sztukseler 0,5 sztukcytryna 1 sztukwino białe wytrawne 50 mililitrówrozmaryn 5 gałązkiolej 6 łyżek stołowychmasło 3,5 łyżek stołowychczosnek 3 ząbkipieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone warzywa zetrzeć i skropić sokiem z cytryny oraz posypać skórką otartą z wyszorowanej cytryny, solą i pieprzem. Warzywa ugnieść łyżką, aby puściły sok i wymieszać z olejem. Umyte, osuszone mięso pokroić w poprzek włókien na 4 plastry, lekko rozbić i uformować rumsztyki. Posmarować je z obu stron warstwą warzyw, zawinąć w folie i odstawić do lodówki na kilka godzin. Masło rozgrzać w głębokiej patelni, włożyć rumsztyki i obsmażyć z obu stron na rumiano. Podlać winem, dodać gałązki rozmarynu i oczyszczone ząbki czosnku. Dusić ok. 15 minut, aż mięso będzie wystarczająco miękkie. Podawać z ziemniakami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: