ßßß Cookit - przepis na Rosyjska zupa

Rosyjska zupa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina 500 gramów
rosół drobiowy 2 kostek
seler 0.5 sztuk
marchew 2 sztuk
borowik suszony 30 gramów
pietruszka 2 sztuk
cebula 1 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 0.5 sztuk
cytryna 1 sztuk
liście laurowe 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Rosół przygotować w/g przepisu na opakowaniu. Wołowinę pokroić w grubą kostkę, dodać do rosołu i gotować 1 godz. Grzyby moczyć 1 godz.,odcedzić (wodę zachować) i drobno pokroić. Oczyszczone warzywa pokroić w kostkę. Na łyżce masła podsmażyć warzywa oraz grzyby, dodać do zupy, dodać też wodę z grzybów i liść laurowy, gotować 15 minut. Pozostałe masło zagnieść z mąką i dodać do zupy. Mieszając rozprowadzić, doprawić solą i pieprzem. Przelać do wazy, udekorować plasterkami cytryny i posypać posiekaną natką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3625/Rosyjska-zupa