ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 300 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoflaczki wołowe 600 gramówbulon wołowy 1 kostekseler 150 gramówpietruszka 150 gramówpor 150 gramówmarchewka 100 gramówgałka muszkatołowa 0,5 łyżek deserowychliść laurowy 1 sztukziele angielskie 2 ziarnaimbir 1 łyżek deserowychcebula 1 sztukmąka 3 łyżek stołowychmasło 3 łyżek stołowychnatka pietruszki 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Obgotować 2 razy płat flaków, zmieniając wodę. Za pierwszym razem obgotowywać flaki 30 minut, a za drugim ok. 4 godzin. Potem pokroić je w paseczki, zalać trzecią zmiana wody, dodać kostkę rosołową, oczyszczone pokrojone warzywa, gałkę muszkatołową, liść laurowy, ziele angielskie oraz imbir i gotować do miękkości. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać obsmażoną w całości cebulę. Z masła i mąki przygotować zasmażkę, rozprowadzić ją rosołem z gotowania i dodać do flaków. mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: