ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 240 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoflaki wołowe 1 kilogramówcebula 2 sztukmarchewka 2 sztukpietruszka 1 sztukseler 0,5 sztukrosół wołowy 1 , 5 litrówmasło 4 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychmajeranek 4 łyżek stołowychimbir według uznaniapapryka mielona według uznaniagałka muszkarołowa według uznanialiść laurowy 2 sztukziele angielskie według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte flaki zalać wodą, zagotować i wyjąć. Zalać jeszcze raz zimną wodą i odstawić na 60 minut, odcedzić i jeszcze raz oczyścić. Zalać wodą i gotować na małym ogniu ok. 2 godzin. Odcedzić i pokroić. Oczyszczone warzywa poszatkować, podsmażyć na złoty kolor na 2 łyżkach masła, podlać odrobina rosołu i dusić kilka minut. Włożyć flaki, zalać rosołem, dodać listki laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól do smaku. Gotować 30 minut. Resztę masła przesmażyć z łyżką maki i rozprowadzić w połowie szklanki wywaru. Zasmażkę dodać do flaczków, wymieszać i zagotować. Zupę doprawić jeszcze do smaku posiekanym majerankiem, imbirem, gałką oraz mieloną papryką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 240 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoflaki wołowe 1 kilogramówcebula 2 sztukmarchewka 2 sztukpietruszka 1 sztukseler 0,5 sztukrosół wołowy 1 , 5 litrówmasło 4 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychmajeranek 4 łyżek stołowychimbir według uznaniapapryka mielona według uznaniagałka muszkarołowa według uznanialiść laurowy 2 sztukziele angielskie według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte flaki zalać wodą, zagotować i wyjąć. Zalać jeszcze raz zimną wodą i odstawić na 60 minut, odcedzić i jeszcze raz oczyścić. Zalać wodą i gotować na małym ogniu ok. 2 godzin. Odcedzić i pokroić. Oczyszczone warzywa poszatkować, podsmażyć na złoty kolor na 2 łyżkach masła, podlać odrobina rosołu i dusić kilka minut. Włożyć flaki, zalać rosołem, dodać listki laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól do smaku. Gotować 30 minut. Resztę masła przesmażyć z łyżką maki i rozprowadzić w połowie szklanki wywaru. Zasmażkę dodać do flaczków, wymieszać i zagotować. Zupę doprawić jeszcze do smaku posiekanym majerankiem, imbirem, gałką oraz mieloną papryką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: