ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegoflaki wołowe 1 kilogramówcebula 2 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaziele angielskie według uznanialistek laurowy według uznaniagałka muszkatołowa według uznaniapapryka mielona według uznaniamajeranek świeży 4 łyżek stołowychimbir według uznaniamąka 1 łyżek stołowychmasło 4 łyżek stołowychrosół wołowy 1 , 5 litrówseler 0,5 sztukpietruszka według uznaniamarchew 3 sztukcebula 2 sztukWykonanie:Flaki umyć pod bieżącą letnią wodą, (flaki mogą być mrożone bądź świeże) zagotować i wyjąć. Zalać zimną wodą i odstawić na godzinę, odcedzić i jeszcze raz oczyścić. Gotować na małym ogniu około 2 godzin. Odcedzić i pokroić. Warzywa oczyścić , poszatkować, podsmażyć na 2 łyżkach masła na złoto , polać odrobiną rosołu i dusić kilka minut. Włożyć flaki zalać rosołem, dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i sól.. Gotować 30 minut. Resztę masła podsmażyć z łyżką, rozprowadzoną w 0,5 szklanki wywaru. Zasmażkę dodać do flaków, wymieszać i zagotować. Zupę doprawić jeszcze raz solą i pieprzem dodać majeranek, imbir, gałkę i paprykę.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaZupyKomentarze:Autor: kurskatbData: 2011-03-02Flaki są OK, używać trzeba do prxyprawienia majeranek, majeranek, majeranek, pieprz i ziele angielskie ale tylko indyjskie pieprz mocą powala.i flaki gotować aż będą , miękkie naprawdę miękkie takie co w ustach się rozpływają. Pozdrawiam i miłego palenia podniebienia. ))))Autor: ZnafcaData: 2011-03-02Flaki są OK majeranek jeszcze raz majeranek, ziele angielskie ale tylko indyjskie i tak samo pierec czarny ale też tylko indyjski . Za pierwszym razem moc pieprzu mało mnie nie powaliła. no i smacznego.Autor: jasiekData: 2009-12-15 w zasadzie nie ma się do czego przyczepić...:) No - może znikają potem za szybko...:(Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegoflaki wołowe 1 kilogramówcebula 2 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaziele angielskie według uznanialistek laurowy według uznaniagałka muszkatołowa według uznaniapapryka mielona według uznaniamajeranek świeży 4 łyżek stołowychimbir według uznaniamąka 1 łyżek stołowychmasło 4 łyżek stołowychrosół wołowy 1 , 5 litrówseler 0,5 sztukpietruszka według uznaniamarchew 3 sztukcebula 2 sztukWykonanie:Flaki umyć pod bieżącą letnią wodą, (flaki mogą być mrożone bądź świeże) zagotować i wyjąć. Zalać zimną wodą i odstawić na godzinę, odcedzić i jeszcze raz oczyścić. Gotować na małym ogniu około 2 godzin. Odcedzić i pokroić. Warzywa oczyścić , poszatkować, podsmażyć na 2 łyżkach masła na złoto , polać odrobiną rosołu i dusić kilka minut. Włożyć flaki zalać rosołem, dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i sól.. Gotować 30 minut. Resztę masła podsmażyć z łyżką, rozprowadzoną w 0,5 szklanki wywaru. Zasmażkę dodać do flaków, wymieszać i zagotować. Zupę doprawić jeszcze raz solą i pieprzem dodać majeranek, imbir, gałkę i paprykę.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaZupyKomentarze:Autor: kurskatbData: 2011-03-02Flaki są OK, używać trzeba do prxyprawienia majeranek, majeranek, majeranek, pieprz i ziele angielskie ale tylko indyjskie pieprz mocą powala.i flaki gotować aż będą , miękkie naprawdę miękkie takie co w ustach się rozpływają. Pozdrawiam i miłego palenia podniebienia. ))))Autor: ZnafcaData: 2011-03-02Flaki są OK majeranek jeszcze raz majeranek, ziele angielskie ale tylko indyjskie i tak samo pierec czarny ale też tylko indyjski . Za pierwszym razem moc pieprzu mało mnie nie powaliła. no i smacznego.Autor: jasiekData: 2009-12-15 w zasadzie nie ma się do czego przyczepić...:) No - może znikają potem za szybko...:(Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: