ßßß
 
            
         Tradycyjne flaki to generalnie ciężka potrwa, ale flaczki z kurczaka należą już do dań dietetycznych. Na szczęście smakiem nie odbiegają bardzo od klasyki.Składniki (5 porcji):filet z kurczakaćwiartka z kurczaka3 marchewkipietruszkakawałek seleracebulasól, pieprz, papryka, majeranek, ziele angielskie, liść laurowyWykonanie:Warzywa myjemy, obieramy i wrzucamy do około 5 litrów wody. Dodajemy też umyte mięso i przyprawiamy. Gotujemy około godziny. Po tym czasie wyjmujemy warzywa i ścieramy je na tarce. Mięso oddzielamy od kości i kroimy w drobne kawałeczki. Warzywa i mięso dodajemy do bulionu. Zupa powinna być gęsta aby nie trzeba było jej dodatkowo zaprawiać zasmażką.Porcja zupy to około 180 kcal.
Tradycyjne flaki to generalnie ciężka potrwa, ale flaczki z kurczaka należą już do dań dietetycznych. Na szczęście smakiem nie odbiegają bardzo od klasyki.Składniki (5 porcji):filet z kurczakaćwiartka z kurczaka3 marchewkipietruszkakawałek seleracebulasól, pieprz, papryka, majeranek, ziele angielskie, liść laurowyWykonanie:Warzywa myjemy, obieramy i wrzucamy do około 5 litrów wody. Dodajemy też umyte mięso i przyprawiamy. Gotujemy około godziny. Po tym czasie wyjmujemy warzywa i ścieramy je na tarce. Mięso oddzielamy od kości i kroimy w drobne kawałeczki. Warzywa i mięso dodajemy do bulionu. Zupa powinna być gęsta aby nie trzeba było jej dodatkowo zaprawiać zasmażką.Porcja zupy to około 180 kcal.