ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopieczywo tostowe 3 sztukcebula 2 sztukczosnek 2 ząbkijajka 3 sztukmielone mięso 75 dekagramówsól według uznaniapieprz według uznaniaostra papryka według uznaniamarchewka 75 dekagramówolej 3 łyżek stołowychrosół 170 mililitrówpieprz cayane według uznaniamielona kolendra 1 szczyptanatka pietruszki 1 sztuktłuszcz według uznaniabułka tarta według uznaniaWykonanie:Pieczywo namoczyć w zimnej wodzie. Cebule i czosnek obrać, drobniutko posiekać. Mięso zagnieść z cebulą, czosnkiem, jajkami, solą, pieprzem i papryką. Okrągłą formę posmarować tłuszczem, posypać tartą bułką,wypełnić mięsem. Piec 30-35 min w temp. 200°C.Marchewkę obrać, jedną pokroić w szerokie, pozostałą w cienkie paseczki (wzdłuż). Mięso przełożyć na blachę, piec jeszcze 10 min w tej samej temperaturze. Szerokie paski marchewki dusić 2 min na oleju. Dodać resztę marchewki. Podlać rosołem, dusić jeszcze 5 min, przyprawić cayenne. Marchewkę wymieszać z kolendra, ułożyć na pieczeni. Danie udekorować pietruszką.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: