Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone 500 gramów
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
olej 6 łyżek stołowych
natka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
bułka tarta 80 gramów
śmietana 4 łyżek stołowych
musztarda 2 łyżek stołowych
majeranek 0,5 łyżek deserowych
sól 2 łyżek deserowych
pieprz według uznaniaWykonanie:
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na łyżce
oleju. Posiekany
czosnek,
natkę i
cebulę dodać do
mięsa mielonego. dodać
jajko,
bułkę tartą,
śmietanę,
musztardę,
przyprawy i dokładnie wymieszać masę
mięsną. Wilgotnymi dłońmi formować okrągłe, spłaszczone kotleciki. Smażyć na
oleju z obu stron na złoto-brązowo.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: