Wykonanie
            
Składniki:850g 
mięsa mielonego,2 łyżki 
musztardy,2 łyżki 
majeranku,2 
jajka,3 łyżki 
bułki tartej + dodatkowo do obtoczenia kotletów,ok.3/4 szklanki 
mleka - moja szklanka ma 250ml ( jeżeli wolisz bardziej zbite kotlety, dodaj mniej 
mleka),1 
cebula,3 ząbki 
czosnki,
sól, 
pieprz,
olej,1 łyżka 
masła.Przygotowanie:
 Cebulę
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce 
masła. Lekko przestudzić.Do 
mięsa dodać 
musztardę, 
majeranek, 
jajka, 3 łyżki 
bułki tartej, 
mleko, przeciśnięte przez praskę ząbki 
czosnku, 
sól, 
pieprz, podsmażoną 
cebulę i dokładnie wymieszać. Formować kotlety i obtaczać w 
bułce tartej. Rozgrzać tłuszcz i smażyć na niewielkim ogniu z obu stron do zarumienienia - smażyć po przykryciem.

Smacznego!!!