ßßß
 
            
        
 Składniki:100 g kurzej wątróbkiolejsólpieprzłyżeczka majerankucebula1/2 kg mielonego mięsabułka tarta1 jajo1 łyżka musztardyWątróbkę i posiekaną cebulę podsmażyć na odrobinie oleju. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.Mielone mięso włożyć do miski dodać jajko, bułkę tartą, musztardę i przyprawy. Wyrobić mięso na gładką masę. Na blacie stołu położyć dwa arkusze folii aluminiowej i posypać ją bułką tartą.Wyłożyć na folię mięso mielone i rozłożyć je na kształt prostokąta. Na środku mięsa ułożyć wątróbkę i cebulę. Zawinąć mięso w zgrabną roladę :) ciasną zawinąć folię. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około godziny. Pod koniec zrumienić odwiązując folię i zwiększyć temperaturę o 20 stopni.
Składniki:100 g kurzej wątróbkiolejsólpieprzłyżeczka majerankucebula1/2 kg mielonego mięsabułka tarta1 jajo1 łyżka musztardyWątróbkę i posiekaną cebulę podsmażyć na odrobinie oleju. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.Mielone mięso włożyć do miski dodać jajko, bułkę tartą, musztardę i przyprawy. Wyrobić mięso na gładką masę. Na blacie stołu położyć dwa arkusze folii aluminiowej i posypać ją bułką tartą.Wyłożyć na folię mięso mielone i rozłożyć je na kształt prostokąta. Na środku mięsa ułożyć wątróbkę i cebulę. Zawinąć mięso w zgrabną roladę :) ciasną zawinąć folię. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około godziny. Pod koniec zrumienić odwiązując folię i zwiększyć temperaturę o 20 stopni.