Wykonanie
            Kotlety z 
kalafiora to smaczne urozmaicenie dla częstych, 
mięsnych obiadów. Jak dla mnie te kotleciki są super i myślę że wam również zasmakują.

SKŁADNIKI :1 
kalafior średniej wielkości, ugotowany, odcedzony i ostudzony1 
cebula pokrojona w kostkę2 łyżki 
skrobi kukurydzanej , jak nie mamy możemy ją zastąpić zwykłą 
mąką2 
jajka2 ząbki 
czosnku przeciśnięte przez praskę
sól, 
pieprz, 
ostra papryka do smaku
natka pietruszki i 
koperek drobno pokrojone
bułka tartaolejPRZYGOTOWANIE :
Kalafiora przekładamy do miski i ubijamy go tłuczkiem do 
ziemniaków aż będzie dobrze rozdrobniony.Dodajemy 
cedule, 
jajka, 
mąkę przyprawy, 
czosnek i dokładnie mieszamy.Ręką formujemy małe kotleciki, i obtaczamy w 
bułce tartej. Pieczemy na drobinie 
oleju po kilka minut z jednej i drugiej strony. Podajemy ciepłe z surówka lub innymi dodatkami. Smacznego.

