Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotlet
sojowy 1 sztuk
marchew 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 0.5 sztuk
por 1 sztuk
cebula 3 sztuk
pomidor 5 sztuk
papryka 3 sztuk
ogórek kiszony 4 sztuk
czosnek 1 ząbki
olej 3 łyżek stołowych
imbir według uznania
pieprz według uznania
sól 1 sztuk
papryka ostra według uznania
musztarda 1 łyżek stołowychWykonanie:Kotlety
sojowe namoczyć przez kilkanaście minut i gotować przez około 20 minut z pokrojonymi w kostkę warzywami:
marchewką,
selerem,
pietruszką,
porem i
solą. Kotlety wyjąć z
wywaru, odsączyć, po czym usmażyć na patelni w
oleju. Usmażyć też
cebulę pokrojoną w talarki. Połączyć razem, dodać odrobinę
wywaru z gotowania, obrane ze skórki i pokrojone
pomidory, pokrojoną w paseczki
paprykę, ząbek
czosnku. Dusić pod przykryciem 10-15 minut. Pod koniec duszenia dodać warzywa ugotowane wcześniej, pokrojone w kostkę
ogórki kiszone i
przyprawy:
imbir,
sól,
paprykę,
pieprz. Dusić jeszcze około 5 minut. Po odstawieniu z ognia dodać łyżkę
musztardy. Można też dodać
majeranku lub innych świeżych
ziół.Uwagi:Paczka kotletów
sojowych z proteiny sojowej,
imbir suszony lub kawałek świeżego korzeniaKotlety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: