Wykonanie

Dzisiaj takie danie, które powstało z resztek. Sprzątałam moją spiżarnię - czyli wielką szafę ze skarbami i sprzątałam lodówkę. Po prostu powrzucałam kilka produktów i zmieszałam ze sobą, powstało naprawdę przepyszne danie. No i uwielbiam
makaron pod każdą postacią a ten co miałam był naprawdę pyszny, muszę sobie jeszcze go kupić na zapas. Za oknem pogoda byle jaka, więc poprawiam sobie humor dobrym jedzeniem no i chodzę na siłownię, która dodaje mi naprawdę dużo energii i takiego
kopa. A ty jakie masz sposoby na poprawienie sobie humoru ? Miłego dnia.Składniki:- 150 g
makaronu udon- 150 g
makaronu soba- 1 duża
czerwona cebula- 100 g
groszku cukrowego- 300 g
pieczarek- 50 g
grzybów shitake- czerwona i
żółta papryka- 2 ząbki
czosnku- 1
marchewka-
kapusta pak-choi- 2 łyżki
sosu sojowego- 4-5 łyżek sosu słodko-pikantnego- łyżka
oleju-
sól,
pieprz-
kiełki brokuła i
rzodkiewki-
rukolaPieczarki kroimy w kostkę, tak samo
paprykę i
cebulę.
Marchewkę kroimy w bardzo małe słupki,
kapustę pak-choi kroimy na kawałki.
Czosnek drobno siekamy.Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy
pieczarki i
cebulę, smażymy, aż
pieczarki odparują a
cebulką się ładnie zarumieni. Następnie dodajemy
grzyby shitake oraz
paprykę,
marchewkę,
czosnek i
groszek cukrowy. Dodajemy pół szklanki
wody i dusimy 10 minut. Dodajemy
kapustę. Wlewamy
sos sojowy i dusimy kolejne 5 minut.Gotujemy
makaron, odcedzamy go i przelewamy zimną
wodą. Dodajemy do warzyw i mieszamy. Przyprawiamy sosem słodko-pikantnym, w razie potrzeby jeszcze
solą i
pieprzem.
Makaron wykładamy na talerze, dekorujemy
kiełkami i
rukolą.Wpis powstał przy współpracy z firmą Agros .
