ßßß
Składniki :0,5 kg mięsa mielonego wołowego1 puszka czerwonej fasoli1 marchew1 duża cebula1 łodyga selera naciowego4 ząbki czosnku1 mała puszka kukurydzy1 puszka pomidorów krojonych2 łyżki koncentratu1 czerwona papryka1 łyżeczka mielonego chilli lub mniej jeśli ma być łagodna1 łyżka brązowego cukru1 łyżka wędzonej mielonej papryki słodkiej1 łyżeczka mielonego kuminu1 płaska łyżeczka mielonych nasion kolendrysól do smaku2 kostki bulionowe wołowe3,5 l wody ( gęsta , jeśli ma być rzadka to więcej )
Cebulę , seler naciowy i czosnek wyciśnięty praską podsmażamy na patelni , na oleju lub smalcu ( jak kto woli 😉 ) Jak zmiękną i się zrumienią dodajemy mięso mielone , kumin ,kolendrę , chilli , cukier i sól do smaku . Smażymy do momentu aż mięso się zrumieni . Troszkę to trwa 😉 Przekładamy do garnka , zalewamy woda , dodajemy kostki bulionowe , fasolę , marchew pokrojoną w dowolne kawałki i gotujemy około 20 minut .Następnie dodajemy pomidory z puszki , koncentrat i podsmażoną czerwona paprykę . A także kukurydzę z puszki odsączoną z zalewy . Gotujemy do momentu , aż zupa zrobi się jednolita . Około 60 minut . Serwujemy na gorąco , posypaną świeżymi listkami kolendry lub natki pietruszki 😉 Smacznego !