Wykonanie
Wczoraj było łagodnie, dziś będzie piekielnie ostroMeksykańska zupa podana z nachosami zapiekanymi pod
serem;-)
SKŁADNIKI:0,5 kg
mięsa mielonego wołowego1,5
cebuli3 ząbki
czosnku1
papryka czerwona, zielona i żółta (po kawałaku)1 puszka
kukurydzy0,5 puszki
groszku1 puszki
fasoli czerwonej1 puszka
pomidorów bez skórek lub
przecier pomidorowysól,
pieprz2
papryczki chilli, ogóreczki
chilliZawartość puszek (
kukurydze,
groszek,
fasole)wraz z tzw.
wodą wlać do dość niedużego garnka. Następnie dolać do garnka
wodę tak aby całość była rzadka. Gotować 10 minut na wolnym ogniu. Międzyczasie podsmażyć
cebulkę i
mięso mielone ok 10 min.
Pod koniec doprawić
solą,
pieprzem,
papryką chili. Po kilku minutach pokrojoną w kostkę
paprykę. Całość podsmażać do momentu gdy
cebula wraz z
papryką będą miękkie. Następnie całość dodać do garnka i wcisnąć jednocześnie 4-6 ząbków
czosnku. Doprawić
solą,
pieprzem,
chili,
papryką słodką,
bazylia. Dolać
pomidory z puszki i zagotować.
Po zagotowaniu podać w miseczkach wraz z nachosami wcześniej opieczonymi z
serkiem.
Smacznego!