ßßß
Składniki:300g mięsa mielonego wołowego2 cebuleoliwa z oliwek3 ząbki czosnkupuszka pomidorów bez skórkipuszka czerwonej fasoliczerwona papryka100ml wodyłyżeczka papryki słodkiejłyżeczka oregnołyżeczka kuminu2 małe papryczki chili
Cebulę i czosnek drobno szatkujemy.
W średnim rondlu rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy cebulę z czosnkiem.
Papryczki chili drobno siekamy i dodajemy do cebuli.
Dodajemy również wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy.
Do cebuli z przyprawami dodajemy mięso i smażymy kilka minut. Gdy zmieni kolor na jaśniejszy dodajemy wodę i pomidory. Gotujemy na średnim ogniu około 10 minut.
Z papryki usuwamy gniazda, kroimy w kostkę i dodajemy do sosu. Całość gotujemy około 5 minut.
Na koniec dodajemy fasolę i gotujemy kolejne 5 minut.
Gotujący sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego.