ßßß Cookit - przepis na ZUPA FASOLOWA PO Wďż˝GIERSKU

ZUPA FASOLOWA PO W�GIERSKU

Wykonanie

« MARCHEW A LA CESARZOWA
1,5 L WYWARU Z WĘDZONYCH KOŚCI
15 DAG FASOLI PERŁOWEJ
30 DAG ZIEMNIAKÓW
5 DAG PAPRYKI KONSERWOWEJ
8 DAG CEBULI
5 DAG SŁONINY
20 DAG KIEŁBASY
2 DAG MĄKI
3 DAG KONCENTRATU POMIDOROWEGO
150 ML ŚMIETANY
SÓL, PIEPRZ, PAPRYKA MIELONA, CZOSNEK, MAJERANEK I PRZYPRAWA DO ZUP DO SMAKU
WYKONANIE
Fasolę przebrać, oplukać, zalać wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godz.lub namoczyć przez 10-12 godzin w wodzie.Potem ugotować, Ziemniaki umyć, obrać,oplukać, pokrajać w kostkę i dodać do fasoli pod koniec gotowania razem z pokrajaną w paseczki papryką i ugotować. Cebulę obrać, oplukaćm drobno pokrajać. Słoninę pokrajać w kostkę, częściowo stopić, dodać cebulę i pokrajaną kiełbasę, podsmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić, połączyć z zupą, koncentratem pomidorowym i śmietaną, zagotować i doprawić do smaku.
środa, 28 lutego 2018, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Polecane wpisy
ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM
Do rosołu,ugotowanego z kości i jarzyn, dodać 10 dag przetartego żółtego sera, 2 żółtka wymieszane z 100 ml śmietany, 2 łyżkami bułki tartej oraz z
ZUPA-KREM Z MARCHWI
4 SZKLANKI WYWARU LUB BULIONU 4-5 MARCHEWKI 2 PIETRUSZKI 1/4 SELERA DUŻEGO LUB 1/2 MAŁEGO ŚMIETANA 4 DAG MASLA BUŁKA NA GRZANKI SÓL, CUKIER WYKONANIE
KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY
50 dag kapusty kiszonej 40dag żeberek porcja włoszczyzny 3 dag słoniny zabek czosnku liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, sól, pieprz ziołowy 50
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2018/02/ZUPA-FASOLOWA-PO-WEGIERSKU.html