Wykonanie


(1 omlet)2
JAJKAPÓŁ DOJRZAŁEGO
BANANAŁYŻKA
MĄKIBIAŁY SER (ok 40g)
JABŁKO (kilka plasterków)
MIÓD (2 łyżki)OPCJONALNIE:
OLIWA Z OLIWEKMASŁODo miski wbijamy
jajka, roztrzepujemy trzepaczką, dodajemy szczyptę
soli,
mąkę i posiekanego drobno
banana, mieszamy. Masę rozprowadzamy na rozgrzanej patelni z
oliwą. Gdy
jajko lekko się zetnie, wierzch posypujemy pokruszonym
serem i smażymy na średnim ogniu jeszcze ok. 2-3 minuty. NIE PRZEWRACAMY! Gdy spód będzie zrumieniony, omlet przekładamy na talerz. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki
miodu** (i łyżeczkę
masła), na nich układamy plasterki
jabłka. Smażymy 1-2 minuty by lekko się zrumieniły, zdejmujemy z patelni i układamy na
omlecie. Całość posypujemy
cynamonem. Gotowe!**uwaga,
miód szybko się przypala!
jabłka dodajemy gdy tylko
miód się rozpuści!

błyskawiczny puszysty omlet z
bananem
frittata z
pomidorami,
szynką parmeńską i
cukinią
frittata z
szynką parmeńską,
dynią i
pomidorami
jajka sadzone w
papryce