Wykonanie
«
Jajka zapiekane w pomidorachJakoś zatrzymałam się na tym przepisie, wszystko zrobione, obfocone, zjedzone, tylko weny do blogowania brak...

Dla 4 osób:4 kotlety wieprzowe z
łopatkisól,
pieprz5 łyżek
oliwy z oliwek200 g
pora200 g
pieczarek1 łyżeczka
maki ziemniaczanej200 ml
śmietany1
cytryna1 łyżka
sosu worcesterpieprz kajeńskinadzienie:200 g mielonej
wieprzowinysól,
pieprzgałka muszkatałowa4 ząbki
czosnku100 g
szynki2
jajka100 g zielonych
oliwekKotelety rozbic, posopić i popieprzyć.
Mielone mieśo doprawić do
smaky solą,
pieprzem, wycisnietym
czosnkiem i zmieloną
gałką muszkatałową. Dodac :pokrojona
szynkę,
jajka i
oliwki, wyrobić na jednolita mase i posmarowac kotelty. Zawinąć rolady i związać sznurkiem. Obsmażyć an rozgrzanej
oliwie i podlac
wodą, dusić pod przykryciem w średnio nagrzanym piekarniku, aż bedą miękkie. Podlewać co jakiś czas. Na pozostałym tłuszczu podsmażyć krążki
pora, posiekane
pieczarki, doprawić do smaku
solą i pierzem, dusić do miękkości. Dodać
mąkę ziemniaczaną rozmieszaną z odrobiną
wody,
śmietanę,
sos worcester i
sok z cytryny. Gotowac jeszcze 2 minuty stale mieszając. Dodac płyn z
pieczenia mięsa, wymieszany z
pieprzem kajeńskim.
Mięso podawać polane sosem.niedziela, 14 sierpnia 2016, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisy
Polędwiczki wieprzowe z
pieczarkamiDla 4-6 osób: 2
polędwiczki wieprzowe 500 g
pieczarek 1
cebula 250 ml kwaśnej
śmietany 1/2 szklanki półwytrawnego
białego wina kilka gałązek
świezego estragonuPoledwiczki wieprzowe z sosem
ogorkowymJak powszechnie wiadomo mezczyzni "musza" jadac
mieso ;) Ale warto "przemycic" tez w obiadowym daniu nieco warzyw ;) Dla 4 osob: 1 poledwiczka wolowa (ok. 800 gSpareribs"Produkcja" mojego
meza. Na tacce bylo oczywiscie wiecej
zeberek, ale zbyt szybko z niej zniknely ;) Dal 4 osob: 1
cebula 2 lyzki
octu 1/4 filizanki soku z cytrWolno duszone
żeberka w sosie własnym do tłuczonych
ziemniaków z
kiszoną kapustą z
boczkiemTo wcześniej obiecany przepis na
żeberka w sosie własnym do tłuczonych
ziemnaków, o których wspominałam w przepisie Tłuczone
ziemniaki z podduszoną kiszona kapuZupa wonton z sakiewkami wonton wieprzowymiChińskie jadło ma w sobie to samo "coś", co jedzenie włoskie. Jest nadzwyczajnie pyszne. Po prostu. W naszym domu znacznie rzadziej jedzone, ale zawsze witane zKomentarze