Wykonanie

A o to moja druga propozycja imprezowego uprzyjemnienia sobie życia będąc na diecie Dukana. Fantastyczna i bardzo szybka w wykonani przekąska, zniknęła z mojego stołu w mgnieniu oka nawet nie zdążyłam powiedzieć moim gościom że to z diety Dukana. Więc sami widzicie dość że jajeczka są przepyszne to do tego jeszcze dietetyczne.Składniki:8
jajek ugotowanych na twardo1 średni
por15 dag
pieczareksól i
pieprzPieczarki pokrojone w drobną kostkę oraz
pora poszatkowanego w pół paseczki dusimy na patelni teflonowej bez użycia tłuszczu podlewając jedynie 2-3 łyżkami
wody.
Por i
pieczarki.....................................................Kiedy
pieczarki i
por uduszą nam się wówczas odstawiamy je do ostygnięcia. Ugotowane
jajka przecinamy nożem wzdłuż na pół.

Połówki gotowanych
jajek...........................................................................Z połówek
jajek wyjmujemy
żółtka, które wrzucamy do miski dodając ostudzone duszone
pieczarki z
porem.
Żółtka z
pieczarkami i
porem.....................................................................Zawartość miski dokładnie ze sobą mieszamy rozdrabniając na miazgę
żółtka. Na końcu farsz doprawiamy
solą i
pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy po kolei połówki
jajek.

Nadziewanie
jajek.....................................................................Nafaszerowane
jajka układamy na talerzu i odkładamy do lodówki na około godzinę. Smacznego !!!


I jeszcze raz............................................................................................