Wykonanie
« Chłodnik polskiZ oryginalną dekoracją ;)
Dla 4-6 osób:4
buraki czerwone2
kartofle2
jabłka2
kiszone ogórki1
cebula100 ml
majonezu100 ml
jogurtu naturalnego2 łyżki posiekanej
natki pietruszki1 łyżka
chrzanusól,
cukier,
pieprzBuraki i
kartofle ugotowac w mundurkach. Wystudzi, obrać i pokroić w kostkę. Jabla umyć, obrać, pokroic w kostkę.
Kiszone ogórki i
cebule pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z
majonezem i
jogurtem. Doprawić do smaku
chrzanem,
solą cukrem i
pieprzem.poniedziałek, 25 lipca 2016, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisy
Ryba na sałacieMajowa
sałata jest po prostu pyszna. A do tego z
rybą... :) Pomysł na lekki obiad. Dla 4 osób: 600 g flietow z
ryby morskiej 2 łyżki
masla 100 ml
białego wina wSalatka ze
szparagami,
rukolą i
kozim seremPonownie
szparagi :) Dla 4 osob: 500 g białych
szparagów 6 lyzek
oliwy z oliwek 200 ml
bulionu warzywnego sól,
pieprz 4 łyżki
octu balsamicznego 240 g
Sałatka z
rzodkiewek i
pomarańczyIście wiosennie :) Dla 4 osób: 1 pęczek
rzodkiewek 1
ogórek sałatkowy 2
pomarańcze 2 cienkie plasterki białej
cebuli 2 łyżki drobno posiekanej
mięty 2 łyżki oliNiedzielna
sałatka z
wędzonym łososiemDzisiejsza propozycja na lekki obiad to
sałatka z
kaszą pęczak i
wędzonym łososiem. Przygotowanie jest banalnie proste. Ugotowaną
kasze pęczak wsyZdrowy pyszny deserHej tu
Wiki, dziś chcę wam przedstawić pyszny i smaczny oraz prosty deser również dla tych dbających o linię . &