Ten sernik z dodatkiem brzoskwiń jest wilgotny i rewelacyjnie pyszny! Polecam gorąco! Może ktoś się skusi na taki wypiek z racji weekendu majowego :)Składniki:Spód:2,5 szklanki mąki2 żółtka125 g masła lub margaryny1/3 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczeniaśmietana - ile zabierze ciastoMasa serowa:1 kg białego sera - u mnie wiaderkowego1 puszka brzoskwiń3 jajka1,5 szklanki cukru pudru2 szklanki mleka3/4 szklanki oleju1 opakowanie budyniu śmietankowego1 cukier waniliowySposób wykonania:1. Ciasto na spód zagnieść i wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Brzoskwinie odsączyć, pokroić w kostkę lub plastry i wyłożyć na ciasto.2. Ser zmiksować z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkami. dodać budyń ( proszek) i stopniowo wlewać mleko oraz olej. Ciasto będzie rzadkie i takie powinno być.3. Masę serową ostrożnie wylać na ciasto kruche i brzoskwinie, Piec w 180 st. C przez 60 minut. Po upieczeniu sernik pozostawić w zamkniętym piekarniku jeszcze przez 15 minut.Smacznego!!!Źródło: Smaker