Wykonanie

Jadam ostatnio dietetycznie i
krewetki z warzywami w
mleczku kokosowym w takiej, delikatnej wersji były dla mnie. Dla reszty Rodzinki doprawiłam ją jeszcze żółtą pastą
curry. Prócz
krewetek „konkretny ” wkład- to
piersi kurczaka i filet z
mintaja.
Mleczko kokosowe było fajnym dodatkiem a
ryż stanowił bazę dania.250 g
krewetek ( miałam mrożone)
filet z kurczakafilet z
mintaja2
marchewki, mała
cukiniażółta papryka, 2 gałązki
selera naciowego,
natka pietruszkisól,
pieprz ziołowy,
kolendra mielonałyżka pasty
currynieco
oliwy i
masłaugotowany
ryż basmati
bulion warzywny1/2 szklanki domowego
mleczka kokosowegoNa niewielkiej ilości
oliwy i
masła podsmażyłam pokrojone
mięso z kurczaka,
potem dodałam skropioną
cytryną rybę i plasterki
marchewek. Podlałam nieco
bulionem i dodawałam stopniowo : kawałki
papryki,
selera naciowego,
cukinii. Dodałam
sól,
pieprz i
kolendrę, dusiłam do miękkości ( kilka minut). Na koniec wrzuciłam
krewetki i dusiłam chwilę, aż zmiękły. Dolałam
mleczko kokosowe , zamieszałam, posypałam
natką pietruszki.Po odłożeniu porcji dla siebie, doprawiłam resztę pastą
curry.Smakowało zarówno mnie w dietetycznej wersji, jak i reszcie w ostrzejszej. Domowe
mleczko kokosowe ciekawie uzupełniło smaki.Smacznego !