Składniki:300 g ryżu1 podwójna pierś z kurczaka100 g masła2 łyżeczki curry1/2 cebuli1/2l - rosołu drobiowego200 ml białego wina1 natka pietruszkisólpieprz2 łyżki oliwy2 krople oleju sezamowegoWykonanie:Na patelni stopić masło, na nie wsypać posiekaną cebulę i ją udusić. Dodać ryż i smażyć aż stanie się szklisty lecz nie dopuścić do tego aby zrobił się brązowy, na końcu dodać bulion.Kurczaka pokroić w mniejsze kawałki i usmażyć na osobnej patelni na łyżce oliwy i z proszkiem curry. Następnie kurczaka dodać do ryżu. A z patelni wymyć winem smak i przelać do ryżu. Do ryżu dolać olej sezamowy i wszystko smażyć ze sobą aż ryż będzie miękki, nie mieszać! W razie potrzeby jedynie potrząsać. Na końcu przyprawić solą i pieprzem.Źródło:ewawachowicz.pl