ßßß
Składniki :1 marchewka1 cukinia100 g fasolki szparagowej250 ml bulionu warzywnego100 ml mleczka kokosowego200 g filetu z piersi kurczaka20 g imbiru1 ząbek czosnku1 łyżka oliwy z oliwek1 łyżeczka pasty curry2 łyżeczki soku z limonkisólpieprzOpis wykonania :1. Obieramy czosnek i imbir, drobno kroimy. Cukinie myjemy, obieramy marchew i również drobno kroimy.2. Fasolkę myjemy chyba, że jest mrożona i gotujemy ok. 5 minut w posolonej gorącej wodzie, odcedzamy.3. Warzywa, czosnek i imbir podsmażamy w garnku na oliwie ok. 2 -3 minuty. Wlewamy bulion, następnie mleczko kokosowe, dodajemy pastę curry, mieszamy i gotujemy, aż wszystko zacznie wrzeć.4. Filet myjemy i kroimy w paseczki, dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości mięsa. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z limonki.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy