Typowa włoska zupa; zachwycająca, sycąca z mnóstwem ciekawych tekstur. Uwielbiana przez większość dzieci, chociaż moja Julcia spojrzała na nią i jak zobaczyła marchewkę z zieleniną to od razu zapowiedziała że nie będzie tego jeść.Składniki na 6-8 porcji:1 puszka białego grochu ( może być też ugotowany)2 cebule2 marchewki2 strąki selera naciowego4 średnie ziemniaki (u mnie czerwone)1 szklanka zielonego groszku (u mnie mrożony)1 szklanka fasoli szparagowej (u mnie mrożona)1/2 małej główki młodej kapusty1 małe opakowanie śmietany 18%3-4 ząbki czosnku40 dag pokrojonych pomidorów (mogą być z puszki)3 kostki mięsne lub 3 litry bulionu1 szklanka drobnego makaronu najlepiej takiego jak na zdjęciach5 łyżek posiekanej natki pietruszki (może być mrożona)4 łyżki posiekanego koperku ( może być mrożony)3 łyżki przecieru pomidorowegosól i pieprz do smakuMarchewkę obieramy i kroimy w grubą kostkę. Strąki selera kroimy w grubą kostkę. Ziemniaki dokładani płuczemy i ze skórką kroimy w gruba kostkę. Kapustę szatkujemy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wszystkie warzywa wrzucamy do wysokiego garnka i dodajemy do nich jeszcze fasolę szparagową oraz zielony groszek. Wszystko zalewamy woda i gotujemy przez około 20 minut. Do gotujących się warzyw dodajemy kostki mięsne, czosnek, groch oraz pokrojone w kostkę pomidory ( u mnie mieszanka zwykłych z koktajlowymi). Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy około 10 minut. Po tym czasie dodajemy przecier, mieszamy i gotujemy jakieś 5 minut. Na końcu dodajemy natkę pietruszki i koperek. Do śmietany dodajemy kilka łyżek zupy, dokładnie mieszamy i wlewamy do garnka z zupą. Zupę doprawiamy solą i pieprzem Smacznego !!!