Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEwołowina pieczona w plastrach z
cebulą
Wołowina jest
mięsem z którego sos wychodzi według mnie najsmaczniejszy z najładniejszą barwą. a do tego jest zdrowsza od
wieprzowiny..Czego chcieć więcej..Produkty0.5 kg dobrej
wołowiny1-2
cebulemarynata:2-3 ząbki czosnku/przeciśnięte przez wyciskacz/1 łyżka ciemnego
sosu sojowegosól.
pieprz świeżo zmielony.
papryka słodka oraz ostrau mnie tym razem bez
ziół ale oczywiście zawsze można dodać ulubione1 łyżka
olejuolej +
masło do smażenia..Wykonanie :Umytą
wołowinę dzielimy na plastry.z wymienionych powyżej składników mieszamy razem..i nacieramy nią
wołowinę ..odstawiamy na minimum 4 godziny..od czasu do czasu przewracając..Na rozgrzany
olej +
masło kładziemy plastry
wołowiny obsmażamy z obu stron na średnim ogniu..aż do zarumienienia..Podlewamy
wodą i dajemy pokrojoną w piórka
cebulę ..Smażymy razem około 1 godziny..kontrolując od czasu do czasu czy sos nie za bardzo sie zredukował .ewentualnie dolewając uzupełniamy ..Wyciągamy
wołowinę i wykonujemy klasyczny sos. z
mąki lub naturalnych zagęszczaczy..Podajemy z
ziemniakami .
ryżem lub kluskami z surówką..Smacznego ..Powiązany przepis:surówka z
rukoli,
buraków i
pomarańczydeser
bananowo-
pomarańczowyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisysurówka ze
szczawiemciasto
marchewkowe z kremem
sałatka chrzanowaAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z
ryżem,
kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
