ßßß
Wołowina jest mięsem z którego sos wychodzi według mnie najsmaczniejszy z najładniejszą barwą. a do tego jest zdrowsza od wieprzowiny..Czego chcieć więcej..Produkty0.5 kg dobrej wołowiny1-2 cebulemarynata:2-3 ząbki czosnku/przeciśnięte przez wyciskacz/1 łyżka ciemnego sosu sojowegosól.pieprz świeżo zmielony.papryka słodka oraz ostrau mnie tym razem bez ziół ale oczywiście zawsze można dodać ulubione1 łyżka olejuolej + masło do smażenia..Wykonanie :Umytą wołowinę dzielimy na plastry.z wymienionych powyżej składników mieszamy razem..i nacieramy nią wołowinę ..odstawiamy na minimum 4 godziny..od czasu do czasu przewracając..Na rozgrzany olej + masło kładziemy plastry wołowiny obsmażamy z obu stron na średnim ogniu..aż do zarumienienia..Podlewamy wodą i dajemy pokrojoną w piórka cebulę ..Smażymy razem około 1 godziny..kontrolując od czasu do czasu czy sos nie za bardzo sie zredukował .ewentualnie dolewając uzupełniamy ..Wyciągamy wołowinę i wykonujemy klasyczny sos. z mąki lub naturalnych zagęszczaczy..Podajemy z ziemniakami .ryżem lub kluskami z surówką..Smacznego ..Powiązany przepis:surówka z rukoli, buraków i pomarańczydeser bananowo-pomarańczowyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisysurówka ze szczawiemciasto marchewkowe z krememsałatka chrzanowaAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIDESERYKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z ryżem, kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy