Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIkarkówka pieczona w całości

Przedstawiam
karkówkę pieczoną w całości ..Jest tak smaczna .ze można podawać za równo jako danie główne lub po wystudzeniu na zimno do
chleba..Goście przyjeżdżający do nas zawsze zachwalają moją
karkówkę..Polecam ..na pewno będziecie Państwo zadowoleni z mojego przepisu..Produkty :1.2-1.3 kg
karkówki4-5 ząbki
czosnkuMarynata:2 łyżki
sosu sojowego ciemnego
papryka słodka i ostra
majeranek.
tymianekpieprz świeżo zmielony
sól1-2 łyżki
oliwy..Wykonanie :Umytą
karkówkę i osuszoną nakłuwamy nożem a w miejsce to wciskamy obrany i podzielony ząbek czosnku/u mnie ząbek dzielę na trzy części/w każdą ze stron.. nacieramy dokładnie
solą ..z
sosu sojowego.
papryk.
majeranku.
tymianku .
pieprzu i
oliwy..wykonujemy marynatę..tzn dokładnie mieszamy składniki..
Karkówkę nacieramy marynatą/ja nacieram dokładnie rękoma/..Przykrywamy i odstawiamy o lodówki na 12 godzin..od czasu do czasu przewracamy
mięso by równomiernie wchłonęło marynatę..

Około 1 godziny przed pieczeniem wyciągamy
karkówkę z lodówki .Piekarnik nagrzewamy do 240 stopni bez termoobiegu..wkładamy
mięso i smażymy 20 minut przewracamy na drugą stronę i smażymy następne 20 minut.. Zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i smażymy
karkówkę następne 1 1/2 godziny..od czasu o czasu podlewając niewielką ilością
wody i wytworzonym sosem..Czas pieczenia zależny jest od rodzaju karkówki/jak wiekowa była świnka/należy nakłuć szpikulcem jeżeli wchodzi łatwo
mięso jest gotowe..Podajemy z
ziemniakami lub kluskami z surówkami lub gotowaną
kapustką ..

Smaczenego..Powiązany przepis:zapiekanka z
brokułami,
paprykami oraz
kurczakiemlikier kawowyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisysurówka ze
szczawiemciasto
marchewkowe z kremem
sałatka chrzanowaAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z
ryżem,
kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
