Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Marta GesslerCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia fusionIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (8 głosów)
Kurczak kokosowy - składniki:200 ml
mleka kokosowego4 łyżki
oleju1
cebula pokrojona w plastry5 cm świeżego
imbiru obranego ze skórki i drobno pokrojonego2 ząbki
czosnkuposiekane 2 źdźbła
trawy cytrynowejdrobno posiekane 2
zielone chilliposiekane 8 kawałków
kurczaka bez skórki2 łyżeczki
curry starta skórka z
limonki ryż pęczek
bazyliiporwany pęczek
kolendryposiekany
Kurczak kokosowy - sposób przygotowania:
Olej rozgrzać w rondlu, dodać
cebulę,
imbir,
czosnek,
trawę cytrynową,
chilli. Smażyć na małym ogniu przez 10 min. Dodać
kurczaka, smażyć przez kolejne 5 min, przysmażając go z każdej strony. Wymieszać z
curry, skórką z
limonki,
solą i
pieprzem. Dodać
mleko kokosowe i 200 ml gorącej
wody. Dusić przez 40 min. Nie dopuścić do wrzenia, aby
mleko się nie ścięło. Posypać
ziołami, podawać z
ryżem (najlepiej tajskim).Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu