ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia indyjskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)3 łyżki oleju2 cebule (pokrojone w piórka)3 zielone chili (rozkrojone bez nasion)1 łyżeczka startego imbiru2 ząbki czosnku12 listków curry100 ml mleka kokosowego4 jajkaJajka z kokosem - sposób przygotowania: Zeszklij na oleju cebulę, chili, imbir i posiekany czosnek. Dodaj listki curry, wlej połowę mleka, zagotuj. Wbij jajka, smaż, aż się lekko zetną. Skrop resztą mleka, smaż, aż zetną się całkowicie.Łatwy przepis na pyszne kokosankiPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu