Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki! Autor Zielenina Czas przygotowania: do 60 minut Poziom trudności: łatwe Ilość osób: powyżej 4 osób Średnia ocena potrawy Oceń przepis (5 głosów) Ok. 450 g kalarepy 250 g ziemniaków 2 cebule 1 puszka mleka kokosowego 600 ml bulionu jarzynowego 4 łyżki oleju 2-3 łyżeczki curry w proszku 1 ząbek czosnku pęczek koperku Krem z kalarepy z mlekiem kokosowym - sposób przygotowania: Cebulę i czosnek drobno siekamy. Kalarepę i ziemniaki dokładnie obieramy i kroimy w kostkę. Olej rozgrzewamy w sporym garnku, wrzucamy cebulę i czosnek przesmażamy z dodatkiem curry. Dodajemy ziemniaki i kalarepę, smażymy kilka minut. Wlewamy mleko kokosowe i bulion, zagotowujemy. Gotujemy pod przykryciem aż składniki zmiękną, około 30 minut. Miksujemy na gładki krem, podajemy z koperkiem. Polecam! :) Pączki serowe z polewą czekoladową Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje] Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje] Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami Dodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków. Zobacz też: Domowe soki Oprawa stołu