Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor anisko_m89Czas przygotowania: do 30 minutRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)Zupa pieczarkowa - składniki:Zupa krem:1 kg
ziemniaków25 dag
cebuliok. 1 250 ml
bulionu2
liście laurowe2 ząbki
czosnkusólpieprzDodatkowo:35 dag
pieczarek3 łyżki
olejuliście zielonej
pietruszkiZupa pieczarkowa - sposób przygotowania:
Ziemniaki razem z
cebulą obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do gorącego
bulionu, dodać
liście laurowe i gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. Lekko ostudzić, wyjąć
liście laurowe, dodać zmiażdżony
czosnek i zmiksować blenderem. Pogrzać i przyprawić do smaku
solą i
pieprzem.
Pieczarki pokroić w plasterki i zrumienić na
oleju. Następnie dodać do zupy i razem wymieszać. Gorącą zupę krem rozlać do miseczek i udekorować listkiem zielonej
pietruszki. Smacznego.Łatwy przepis na pyszną zupę
pieczarkowąPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu