ßßß Cookit - przepis na Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor anisko_m89
Czas przygotowania: do 30 minut
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (5 głosów)
Zupa pieczarkowa - składniki:
Zupa krem:
1 kg ziemniaków
25 dag cebuli
ok. 1 250 ml bulionu
2 liście laurowe
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
Dodatkowo:
35 dag pieczarek
3 łyżki oleju
liście zielonej pietruszki
Zupa pieczarkowa - sposób przygotowania: Ziemniaki razem z cebulą obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do gorącego bulionu, dodać liście laurowe i gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. Lekko ostudzić, wyjąć liście laurowe, dodać zmiażdżony czosnek i zmiksować blenderem. Pogrzać i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pieczarki pokroić w plasterki i zrumienić na oleju. Następnie dodać do zupy i razem wymieszać. Gorącą zupę krem rozlać do miseczek i udekorować listkiem zielonej pietruszki. Smacznego.
Łatwy przepis na pyszną zupę pieczarkową
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-22351481/zupa pieczarkowa/p