ßßß
Fot. Paweł KiszkielPoziom trudności: łatweRegion: inne
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 filet (10 dag) z piersi kurczaka1 łyżeczka oleju1 fenkuł1 cebula1 ziemniak4 łyżki rosołupieprzsólPierś kurczaka z fenkułem - sposób przygotowania: Umyte, osuszone i natarte solą i pieprzem mięso smażymy na gorącym oleju około 10 min. Fenkuła czyścimy, myjemy i kroimy na plasterki. Cebulę i ziemniaka obieramy i kroimy w kostkę. Usmażone mięso zawijamy w folię aluminiową, a na pozostałym ze smażenia tłuszczu dusimy około 15 minut warzywa, podlewając je rosołem. Przyprawiamy je solą i pieprzem i podajemy z mięsem.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu