ßßß Cookit - przepis na Pierś kurczaka z fenkułem

Pierś kurczaka z fenkułem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Maria Szkop
Fot. Paweł Kiszkiel
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1 filet (10 dag) z piersi kurczaka
1 łyżeczka oleju
1 fenkuł
1 cebula
1 ziemniak
4 łyżki rosołu
pieprz
sól
Pierś kurczaka z fenkułem - sposób przygotowania: Umyte, osuszone i natarte solą i pieprzem mięso smażymy na gorącym oleju około 10 min. Fenkuła czyścimy, myjemy i kroimy na plasterki. Cebulę i ziemniaka obieramy i kroimy w kostkę. Usmażone mięso zawijamy w folię aluminiową, a na pozostałym ze smażenia tłuszczu dusimy około 15 minut warzywa, podlewając je rosołem. Przyprawiamy je solą i pieprzem i podajemy z mięsem.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940928/piers+kurczaka+z+fenkulem/p