Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Maria Szkop

Fot. Paweł KiszkielPoziom trudności: łatweRegion: inne

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 filet (10 dag)
z piersi kurczaka1 łyżeczka
oleju1 fenkuł1
cebula1
ziemniak4 łyżki rosołu
pieprzsólPierś kurczaka z fenkułem - sposób przygotowania: Umyte, osuszone i natarte
solą i
pieprzem mięso smażymy na gorącym
oleju około 10 min. Fenkuła czyścimy, myjemy i kroimy na plasterki.
Cebulę i
ziemniaka obieramy i kroimy w kostkę. Usmażone
mięso zawijamy w folię aluminiową, a na pozostałym ze smażenia tłuszczu dusimy około 15 minut warzywa, podlewając je rosołem. Przyprawiamy je
solą i
pieprzem i podajemy z
mięsem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu