Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Świąteczne skarby -
bakalie w roli głównej"
Zdjęcie nadesłane na konkursCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)4 sztuki
fileta z kurczaka100 g
śliwek suszonychszczypta
soli3 łyżki
maki pszennej4 łyżki
oleju do smażenia1 kostka drobiowaszczypta
pieprzu mielonego1 łyżka
cynamonu mielonegokilka wykałaczek małychRoladki ze
śliwką i
cynamonem - sposób przygotowania:
Filety drobiowe płuczę, przekrawam na pół i lekko rozbijam tłuczkiem. Następnie
solę, posypuje
pieprzem i
cynamonem. Na każy kawałek fileta układam 3
suszone śliwki. Zawijam to w rulonik i spinam wykałaczkami. Gotowe zrazy obsmażam z obu stron na
oleju, aby nabrały rumianego koloru. Zalewam
bulionem przygotowanym z 1 kostki drobiowej, rozpuszczonej w 0,5 szklance ciepłej
wody. Duszę wszystko 20-25 minut do miękkości. Podaje z ulubiona
kasza lub
pieczywem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu