ßßß Cookit - przepis na Roladki ze śliwką i cynamonem

Roladki ze śliwką i cynamonem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Przepis nadesłany na konkurs "Świąteczne skarby - bakalie w roli głównej"
Zdjęcie nadesłane na konkurs
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
4 sztuki fileta z kurczaka
100 g śliwek suszonych
szczypta soli
3 łyżki maki pszennej
4 łyżki oleju do smażenia
1 kostka drobiowa
szczypta pieprzu mielonego
1 łyżka cynamonu mielonego
kilka wykałaczek małych
Roladki ze śliwką i cynamonem - sposób przygotowania: Filety drobiowe płuczę, przekrawam na pół i lekko rozbijam tłuczkiem. Następnie solę, posypuje pieprzem i cynamonem. Na każy kawałek fileta układam 3 suszone śliwki. Zawijam to w rulonik i spinam wykałaczkami. Gotowe zrazy obsmażam z obu stron na oleju, aby nabrały rumianego koloru. Zalewam bulionem przygotowanym z 1 kostki drobiowej, rozpuszczonej w 0,5 szklance ciepłej wody. Duszę wszystko 20-25 minut do miękkości. Podaje z ulubiona kasza lub pieczywem.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/175343362/roladki ze sliwka i cynamonem/p