ßßß
Zdjęcie nadesłane na konkursCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)4 sztuki fileta z kurczaka100 g śliwek suszonychszczypta soli3 łyżki maki pszennej4 łyżki oleju do smażenia1 kostka drobiowaszczypta pieprzu mielonego1 łyżka cynamonu mielonegokilka wykałaczek małychRoladki ze śliwką i cynamonem - sposób przygotowania: Filety drobiowe płuczę, przekrawam na pół i lekko rozbijam tłuczkiem. Następnie solę, posypuje pieprzem i cynamonem. Na każy kawałek fileta układam 3 suszone śliwki. Zawijam to w rulonik i spinam wykałaczkami. Gotowe zrazy obsmażam z obu stron na oleju, aby nabrały rumianego koloru. Zalewam bulionem przygotowanym z 1 kostki drobiowej, rozpuszczonej w 0,5 szklance ciepłej wody. Duszę wszystko 20-25 minut do miękkości. Podaje z ulubiona kasza lub pieczywem.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu