ßßß Cookit - przepis na Gnocchi z masłem i rozmarynem

Gnocchi z masłem i rozmarynem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Paweł Kałuski
Fot. Jarosław Madejski
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia włoska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
3 łyżki tartego parmezanu
2 ząbki czosnku
10 gałązek rozmarynu
2 łyżki oleju
1/2 szklanki bulionu
10 dag masła
sól
pieprz
Gnocchi z masłem i rozmarynem - sposób przygotowania: Gotujemy gnocchi według przepisu podstawowego. Czosnek siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Wlewamy bulion i chwilę gotujemy. Następnie dodajemy posiekany rozmaryn i gotujemy ok. 5 minut. Dodajemy masło pokrojone na małe kawałki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciepłe gnocchi polewamy sosem i posypujemy parmezanem.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174939791/gnocchi z maslem i rozmarynem/p