Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Paweł Kałuski

Fot. Jarosław MadejskiPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoska

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)3 łyżki tartego
parmezanu2 ząbki
czosnku10 gałązek
rozmarynu2 łyżki
oleju1/2 szklanki
bulionu10 dag
masłasólpieprzGnocchi z
masłem i
rozmarynem - sposób przygotowania: Gotujemy gnocchi według przepisu podstawowego.
Czosnek siekamy i podsmażamy na rozgrzanym
oleju na złoty kolor. Wlewamy
bulion i chwilę gotujemy. Następnie dodajemy posiekany
rozmaryn i gotujemy ok. 5 minut. Dodajemy
masło pokrojone na małe kawałki, doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Ciepłe gnocchi polewamy sosem i posypujemy
parmezanem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu