ßßß Cookit - przepis na Ravioli z masłem i szałwią

Ravioli z masłem i szałwią

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Kinga Rudnicka
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia włoska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (4 głosy)
2 opakowania tortellini lub ravioli
5-6 łyżek masła
kilku listków świeżej szałwii
świeżo zmielony pieprz
parmezan
Ravioli z masłem i szałwią - sposób przygotowania: Na dwa opakowania tortellini czy ravioli (w sumie 500 g - dla 4 osób) bierzemy 5-6 łyżek masła, topimy je z dodatkiem kilku listków świeżej szałwii i świeżo zmielonego pieprzu, po czym wylewamy na ugotowane w osolonej wodzie i odcedzone pierożki. Starty parmezan jest tu jak najbardziej na miejscu.
Jak zrobić włoskie pierożki ze szpinakiem i ricottą [łatwy przepis]
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/5408831/ravioli z maslem i szalwia/p