Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Kinga RudnickaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)2 opakowania tortellini lub ravioli5-6 łyżek
masłakilku listków świeżej
szałwiiświeżo zmielony
pieprzparmezanRavioli z
masłem i
szałwią - sposób przygotowania: Na dwa opakowania tortellini czy ravioli (w
sumie 500 g - dla 4 osób) bierzemy 5-6 łyżek
masła, topimy je z dodatkiem kilku listków świeżej
szałwii i świeżo zmielonego
pieprzu, po czym wylewamy na ugotowane w osolonej wodzie i odcedzone pierożki. Starty
parmezan jest tu jak najbardziej na miejscu.Jak zrobić włoskie pierożki ze
szpinakiem i
ricottą [łatwy przepis]Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu