Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Agnieszka KręglickaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia wschodnioeuropejskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)300 g
prawdziwków (mogą być mrożone)50 g
masłacebula pokrojona w kostkęutarty ząbek
czosnku1/2 szklanki kwaśnej
śmietany80 g tartego ementalera
sólpieprzGrzyby zapiekane w
śmietanie - sposób przygotowania:
Grzyby pokroić w paseczki. Na
maśle przesmażyć
cebulę, dodać
grzyby,
czosnek,
przyprawy, poddusić. Dodać
śmietanę, chwilę podgrzewać. Rozłożyć do czterech żaroodpornych kokilek, posypać
serem i zapiec na złoto. Podawać gorące.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu