ßßß Cookit - przepis na Grzyby zapiekane w śmietanie

Grzyby zapiekane w śmietanie

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Agnieszka Kręglicka
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia wschodnioeuropejska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (7 głosów)
300 g prawdziwków (mogą być mrożone)
50 g masła
cebula pokrojona w kostkę
utarty ząbek czosnku
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
80 g tartego ementalera
sól
pieprz
Grzyby zapiekane w śmietanie - sposób przygotowania: Grzyby pokroić w paseczki. Na maśle przesmażyć cebulę, dodać grzyby, czosnek, przyprawy, poddusić. Dodać śmietanę, chwilę podgrzewać. Rozłożyć do czterech żaroodpornych kokilek, posypać serem i zapiec na złoto. Podawać gorące.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/5408358/grzyby zapiekane w smietanie/p