Wykonanie
O zrazach zawijanych, czy tez roladach pisalam tutaj: http://zkartoflanegopola.blox.pl/2010/07/O-ksiazkach-kucharski-przepis-na-wolowe-rolady.htmlTe roznia sie tylko nadzieniem. Postepujemy tak samo, do momentu zawijania zrazow. Zrazy smarujemy
musztarda i kladziemy plastry
szynki, a na nie nadzienie.A oto skladniki i przygotowanie nadzienia (na 8 zrazow):50 g suszonych borowikowpeczek
pietruszki200 g
pieczarek2 zabki
czosnku2
cebule1 lyzka
olejusol,
pieprzBorowiki namoczyc w zimnej wodzie na 30 minut,
wode potem odlac i zuzyc do sosu.
Pietruszke posiekac,
pieczarki pokroic w cwiartki. Posiekac drobno
czosnek i
cebule. Posiekac
suszone grzyby. Usmazyc na
oleju cebule i
czosnek, dodac
grzyby, smazyc 3 minuty. Pryzprawic do smaku
sola i
pieprzem, wymieszac z
pietruszka.Dalej postepujemy jak w przepisie podstawowym na zrazy.