Wykonanie
Najprostsza, najlepsza domowa zapiekanka :)
Do zrobienia zapiekanek potrzebujemy:
bagietki (lubię te z piekarni z Lidla, takie dłuższe, mam wtedy z nich 4 szt zapiekanek)
pieczarkicebula i
czosneksól i
pieprzser żółty (najlepiej tłusty, dość intensywny w smaku)
Pieczarki można pokroić w kosteczkę lub zetrzeć surowe na tarce.Należy je przesmażyć z
cebulką i
czosnkiem oficie przyprawiając
pieprzem i do smaku
solą. Ostudzić.
Ser należy zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Bagietki pokroić na 4 części, nałożyć przestudzone
pieczarki, posypać
żółtym serem.Zapiec w piekarniku aż do przyrumienienia się
sera.Można zajadać z
majonezem,
keczupem, lub wszystkim na raz :)
Tak zajada mąż :)
a tak ja :)Smacznego!