Ciasto mocno czekoladowe z obłędnie jabłkowo- ananasowym wierzchem i nadzieniem o smaku pieczonego jabłka. Mocno cynamonowe. Polecam!Ciasto: (foremka 24*28 cm)4 jajka225 g masła225 g cukru lub mniej175 g mąki50 g kakao1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasło utrzec na puch, dodac powoli cukier. Ucierając dodawac po jednym jajku. Ucierac powoli, żeby masa sie nie zwarzyła a jeśli tak by sie stało to włożyc na chwile miskę z masa do gorącej wody i ponownie utrzec. Dodac make ymieszana z proszkiem i kakao. Wylac do foremki całość a po upieczeniu przekroic na dwie części lub surowe ciasto podzielić na połowe i upiec dwa blaty. piec około 20 minut w 180*C. Dobrze ostudzić.Nadzienie:3 serki homogenizowane lub jogurt o smaku pieczonego jabłka ( po 150g )1 szklanka wody2 galaretki cytrynowełyżeczka cynamonuGalaretki rozpuścić w szklance wody, zimne zmiksowac z serkiem i cynamonem. Tężejącą mase wylać na ciasto. przyryć drugim blatem, wstawic do lodówki. w tym czasie przygotowac jabłkowy wierzch:750 g jabłek5 plastrów ananasa z puszkigarść rodzynek3 budynie waniliowe4 szklanki wody1 galaretka cytrynowa3/4 szklanki cukrucynamonRodzynki sparzyc. Jabłka obrac i pokroić w mała kostkę. 3 szklanki wody zagotowac z cukrem. Do gotującej sie wody wrzucic jabłka i gotowac 2 minuty. Dodac rodzynki i pokrojonego w kostke ananasa. W szklance zimnej wody rozrobic budyn z cynamonem i wlać do jabłek. Zagotowac. Do gorącej masy wsypać galaretke i dokładnie wymieszac. Lekko przestudzic, wylać na ciasto. Odstawic w zimne miejsce lub do lodówki najlepiej na noc.