Wykonanie
Oczywiście znowu
ciasteczka,ale kto nie lubi czegoś chrupać, prawda? Przecież zawsze przyjemniej jest pooglądać jakiś film i
mieć coś pysznego i świeżego przy sobie.
Ciasteczek wychodzi około 20-25 i mogą leżeć w pojemniczku nawet 7-8dni c:Składniki:2 szklanki
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżeczka
imbiru1 łyżeczka
cynamonu1 łyżeczka
cukru z prawdziwą
wanilią1/4 łyżeczki
soli1/2 kostki miękkiego
masła1/3 szklanki
cukru1
jajko1/4 szklanki
wody1/2 szklanki
rodzynkówPrzygotowanie:Mikserem ucieramy gładką masę z
masła i
cukru. Dodajemy
jajko i
wodę. Stopniowo wsypujemy
mąkę wymieszaną z
imbirem, proszkiem,
cukrem z dodatkiem prawdziwej
wanilii i
cynamonem. Miksujemy do uzyskania gęstej konsystencji i wsypujemy
rodzynki dalej miksując.Z masy formujemy małe kuleczki, lekko je spłaszczamy i wykładamy na blachę wyłożoną papierem.Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 20 min. (
Rodzynki troszkę się przypalą,ale po wystudzeniu
ciastek będzie ok).Smacznego!