Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Zosia WinawerCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)Wiosenno-letni bukiet z jarzyn - składniki:4 młodemarchewki12 zielonych szparagów2 pomidory2 brokuły1 kalarepa1/2 kalafiora100 g szpinaku1 bulion w kostce1 łyżka masłasos sojowy (niekoniecznie)po 200 g: zielonej fasolkibrukselkimłodegozielonego groszkuWiosenno-letni bukiet z jarzyn - sposób przygotowania: Szparagi i fasolkę obieramy. Groszek łuskamy. Marchewkę i kalarepę kroimy w plasterki. Szpinak przebieramy i odcinamy ogonki, a kalafior i brokuły dzielimy na różyczki. W garnku do gotowania na parze zagotowujemy 1/3 litra wody i dorzucamy kostkę bulionową. Do koszyczka do gotowania na parze kładziemy brukselkę i gotujemy ją 5 min. Dokładamy szparagi. Po następnych 5 min dorzucamy marchewkę, kalarepę, fasolkę, ziarna zielonego groszku ułożone na liściach szpinaku, kalafior i brokuły i gotujemy jeszcze 10 minut.Ugotowane jarzyny podajemy na dużym półmisku, przybrane pomidorami i kawałeczkami masła. Możemy posolić lub zaproponować sos sojowy zamiast soli.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu