ßßß Cookit - przepis na Wiosenno-letni bukiet z jarzyn

Wiosenno-letni bukiet z jarzyn

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Zosia Winawer
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: średnie
Region: inne
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
Wiosenno-letni bukiet z jarzyn - składniki:
4 młode marchewki
12 zielonych szparagów
2 pomidory
2 brokuły
1 kalarepa
1/2 kalafiora
100 g szpinaku
1 bulion w kostce
1 łyżka masła
sos sojowy (niekoniecznie)
po 200 g: zielonej fasolki
brukselki
młodego
zielonego groszku
Wiosenno-letni bukiet z jarzyn - sposób przygotowania: Szparagi i fasolkę obieramy. Groszek łuskamy. Marchewkę i kalarepę kroimy w plasterki. Szpinak przebieramy i odcinamy ogonki, a kalafior i brokuły dzielimy na różyczki. W garnku do gotowania na parze zagotowujemy 1/3 litra wody i dorzucamy kostkę bulionową. Do koszyczka do gotowania na parze kładziemy brukselkę i gotujemy ją 5 min. Dokładamy szparagi. Po następnych 5 min dorzucamy marchewkę, kalarepę, fasolkę, ziarna zielonego groszku ułożone na liściach szpinaku, kalafior i brokuły i gotujemy jeszcze 10 minut.
Ugotowane jarzyny podajemy na dużym półmisku, przybrane pomidorami i kawałeczkami masła. Możemy posolić lub zaproponować sos sojowy zamiast soli.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/5409272/wiosennoletni bukiet z jarzyn/p