Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor polskiesouthbeach

Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia japońskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)50 g
ryżu brązowego20 dag surimi1 średnia
marchewka1 średni
ogórek1 płat
nori2 garście liści
szpinaku (baby)1 łyżeczka pasty wasabi1 łyżka
sosu sojowego2 łyżki
octu ryżowego1/4 łyżeczki
syropu z agawySałata jak sushi - sposób przygotowania: Zalać
ryż wodą (ilość ok 2x ilości
ryżu) i gotować około 30 minut (aż
woda wchłonie się do końca). Odstawić po przykryciem na 10 minut,
potem rozłożyć, ostudzić.Rozłożyć na talerzach
szpinak.W miseczce zmieszać wasabi,
sos sojowy,
ocet i
syrop z agawy, odstawić.Pokroić warzywa (
marchew w cienkie plasterki,
ogórek w wąskie paski) i surimi (też na wąskie paski). Pociąć na wąskie paski
nori.Dodać przestudzony
ryż i stworzony sos, wymieszać.Rozłożyć na
szpinaku.Gorąca
sałata rzymska z
kurczakiem i
pomidorkami koktajlowymi. Pomysł na zdrowy lunch do pracyPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu