Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Jakiś czas temu otrzymałam od firmy Knorr Sosy do warzyw na ciepło. Zostałam poproszona o ich przetestowanie. Jako , że otrzymałam po jednym opakowaniu każdego produktu, o testowaniu nie może być
mowy, jednakże
mogę opisać wrażenia jakie odniosłam gdy ich próbowałam.
do
marchewki z
groszkiemdo
kalafiora i
brokułado
szpinakudo warzyw na patelnięKażdy z nich przygotowuje się w inny sposób : dodając
śmietanę lub
masło.
Mieszanki przyprawowe bardzo mi odpowiadają, są dobrze zbalansowane i nie trzeba ich doprawiać. Przygotowuje się je bardzo łatwo i szybko. Są też stosunkowo niedrogie – kosztują około 1,50 złotego.Myślę, że pomysł jest całkiem trafiony. Wiele osób lubi ciepłe warzywa w formie jarzynki, niekoniecznie surówki , jako dodatek do obiadu,
mięsa lub klusek, a dzięki Knorrowi każdy może je przygotować zawsze w ten sam sposób z odpowiednią ilością przypraw.Moim ulubionym z czterech jest na pewno sos
serowy do
brokuła i to jemu postanowiłam zrobić zdjecie. Uwielbiam takie połączenia. Przygotowując go była sceptyczna jednak wszyscy byliśmy mile zaskoczeni.
Sos jest bardzo kremowy i mocno
serowy. Warto pochwalić też sos do
marchewki z
groszkiem – dodatek
imbiru jest tutaj kluczowy – ja też gdy przygotowuję tą jarzynkę domową metodą , dodaję
curry,
kurkumę lub
imbir. Brawo!
Jeśli miałabym powiedzieć coś negatywnego to jedynym minusem jest brak możliwości przetestowania ich jako bazy do głównych dań, a nie ukrywam , gdy zgłaszałam się do testów, miałam w stosunku do nich kilka kulinarnych
planów. Niestety dostałam jedynie 4 opakowania więc przygotowałam je według przepisu i po prostu zaserwowałam domownikom. Ot co bez historii.Szczerze polecam, dla zabieganych lub mających ochotę na coś pysznego bez szukania po szafce odpowiednich przypraw, będą idealne, nawet mi przypadły do gustu .Brak powiązanych notek.