ßßß Cookit - przepis na Salsa żurawinowa

Salsa żurawinowa

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Salsa żurawinowa - składniki:
3 szklanki świeżych lub mrożonych żurawin
0.25 szklanki posiekanej czerwonej cebuli
0.5 papryki (10 dag) lub 0.5 papryczki chili
2 łyżeczki soku z limetki
1 łyżeczka posiekanych liści kolendry
1 szklanka cukru
0.25 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
Salsa żurawinowa - sposób przygotowania: Cukier zalej 0.5 szklanki wody, zagotuj, dodaj przebrane i opłukane żurawiny. Gotuj 20 minut na małym ogniu, ostudź, połącz z pozostałymi składnikami i delikatnie wymieszaj. Podawaj (w temperaturze pokojowej) do mięsa, serów i ryb. Przechowuj w lodówce
Salsa z pieczonej papryki
SOSY
Adlon - musztardowy z pastą sardelową 1/51anchois 4/49Cambridge - musztardowy z kaparami i ziołami 1/51chutney cebulowy 2/14curry do jajek 4/49curry z bananami 3/42do sałaty z syropem klonowym 2/70figowy z wanilią 12/20holenderski 5/37jeżynowy 1/37kremowy szparagowy 5/36majonez prowansalski czosnkow
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/47485743/salsa zurawinowa/p