Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik KuchniaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Salsa żurawinowa - składniki:3 szklanki świeżych lub mrożonych
żurawin0.25 szklanki posiekanej
czerwonej cebuli0.5
papryki (10 dag) lub 0.5
papryczki chili2 łyżeczki
soku z limetki1 łyżeczka posiekanych liści
kolendry1 szklanka
cukru0.25 łyżeczki mielonego
kminu rzymskiegoSalsa żurawinowa - sposób przygotowania:
Cukier zalej 0.5 szklanki
wody, zagotuj, dodaj przebrane i opłukane
żurawiny. Gotuj 20 minut na małym ogniu, ostudź, połącz z pozostałymi składnikami i delikatnie wymieszaj. Podawaj (w temperaturze pokojowej) do
mięsa,
serów i ryb. Przechowuj w lodówceSalsa z pieczonej
paprykiSOSYAdlon -
musztardowy z pastą
sardelową 1/51anchois 4/49Cambridge -
musztardowy z
kaparami i
ziołami 1/51chutney
cebulowy 2/14curry do
jajek 4/49curry z
bananami 3/42do
sałaty z
syropem klonowym 2/70figowy z
wanilią 12/20holenderski 5/37jeżynowy 1/37kremowy
szparagowy 5/36majonez prowansalski czosnkowPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu