Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia

Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia australijskaIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)60 ml
oliwy1 łyżeczka
papryki1 łyżeczka mielonego kuminu4
filety z białej ryby (po 20 dag)
sól morskagrubo mielony
czarny pieprzkolendra i cząstki
cytrynySalsa kukurydziana:3 łyżki
oliwy40 dag ziaren świeżej
kukurydzy20 dag drobno pokrojonej zielonej
fasolkisól morskaświeżo mielony
czarny pieprz4 posiekane
cebulki dymkigarść całych listków
mięty1 posiekana zielona
papryczka chili2 łyżki
soku z limonkiBiała ryba z salsą kukurydzianą - sposób przygotowania: Przygotuj salsę: rozgrzej patelnię, wlej
oliwę, a gdy będzie gorąca, wrzuć
kukurydzę i
fasolki. Przypraw do smaku
solą i
pieprzem, gotuj 3 minuty. Do miski wsyp posiekane
dymki, listki
mięty oraz
chili, wlej
sok z limonki, dodaj
fasolkę z
kukurydzą. Wymieszaj. Przygotuj
ryby: wymieszaj w misce
oliwę,
paprykę i kumin. Polej
ryby, odwróć je i polej z drugiej strony. Oprósz
solą i
pieprzem. Usmaż na grillowej patelni lub ułóż na specjalnej tacce i upiecz na grillu (po 2-3 minuty z każdej strony). Udekoruj gałązkami
kolendry i cząstkami
limonki, podawaj z salsą.Jak usmażyć filet z ryby?Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu