ßßß Cookit - przepis na Biała ryba z salsą kukurydzianą

Biała ryba z salsą kukurydzianą

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia australijska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (5 głosów)
60 ml oliwy
1 łyżeczka papryki
1 łyżeczka mielonego kuminu
4 filety z białej ryby (po 20 dag)
sól morska
grubo mielony czarny pieprz
kolendra i cząstki cytryny
Salsa kukurydziana:
3 łyżki oliwy
40 dag ziaren świeżej kukurydzy
20 dag drobno pokrojonej zielonej fasolki
sól morska
świeżo mielony czarny pieprz
4 posiekane cebulki dymki
garść całych listków mięty
1 posiekana zielona papryczka chili
2 łyżki soku z limonki
Biała ryba z salsą kukurydzianą - sposób przygotowania: Przygotuj salsę: rozgrzej patelnię, wlej oliwę, a gdy będzie gorąca, wrzuć kukurydzę i fasolki. Przypraw do smaku solą i pieprzem, gotuj 3 minuty. Do miski wsyp posiekane dymki, listki mięty oraz chili, wlej sok z limonki, dodaj fasolkę z kukurydzą. Wymieszaj. Przygotuj ryby: wymieszaj w misce oliwę, paprykę i kumin. Polej ryby, odwróć je i polej z drugiej strony. Oprósz solą i pieprzem. Usmaż na grillowej patelni lub ułóż na specjalnej tacce i upiecz na grillu (po 2-3 minuty z każdej strony). Udekoruj gałązkami kolendry i cząstkami limonki, podawaj z salsą.
Jak usmażyć filet z ryby?
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/45843423/biala ryba z salsa kukurydziana/p