Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor tempeh-service
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Tempeh świeży lub mrożony 500gPaczka placków do Burito1
cukinia1
papryka1
papryczka chillioliwaświeża
kolendrazalewa (
sos sojowy ;
woda ;
czosnek ;
chilli;
oliwa)dowolny sos ostro słodki typu BBQTempeh Burito z grilla - sposób przygotowania: Tempeh mrożony rozmarzamy gotując na parze 15 min.Kostki tempeh przekrajmy ostrożne
ostrym nożem wzdłuż by uzyskać płaskie kotleciki. Marynujemy 15-30 min w zalewie W tym czasie grillujemy pokrojone dość grubo i skropione
oliwą warzywa.Tempeh wyjmujemy z zalewy i grillujemy 5-10 po każdej stronie - do lekkiego zrumienienia. Tempeh i warzywa odkładamy. Na ruszt grilla kładziemy na chwilę placek do burito, by go lekko podpiec z jednej strony. Szybko zdejmujemy placek i
póki jest ciepły układamy na nim grillowany Tempeh, trochę grillowanych warzyw i formujemy burito.Gdy mamy gotowe wszystkie buritos kładziemy je ostrożnie ponownie na ruszt, by podgrzać. Dekorujemy świeżą
kolendrą podajemy z sosami typu BBQPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu