ßßß Cookit - przepis na Tempeh Burito z grilla

Tempeh Burito z grilla

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor tempeh-service
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
Tempeh świeży lub mrożony 500g
Paczka placków do Burito
1 cukinia
1 papryka
1 papryczka chilli
oliwa
świeża kolendra
zalewa (sos sojowy ; woda ; czosnek ; chilli; oliwa)
dowolny sos ostro słodki typu BBQ
Tempeh Burito z grilla - sposób przygotowania: Tempeh mrożony rozmarzamy gotując na parze 15 min.
Kostki tempeh przekrajmy ostrożne ostrym nożem wzdłuż by uzyskać płaskie kotleciki. Marynujemy 15-30 min w zalewie W tym czasie grillujemy pokrojone dość grubo i skropione oliwą warzywa.
Tempeh wyjmujemy z zalewy i grillujemy 5-10 po każdej stronie - do lekkiego zrumienienia. Tempeh i warzywa odkładamy. Na ruszt grilla kładziemy na chwilę placek do burito, by go lekko podpiec z jednej strony. Szybko zdejmujemy placek i póki jest ciepły układamy na nim grillowany Tempeh, trochę grillowanych warzyw i formujemy burito.
Gdy mamy gotowe wszystkie buritos kładziemy je ostrożnie ponownie na ruszt, by podgrzać. Dekorujemy świeżą kolendrą podajemy z sosami typu BBQ
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-19061951/tempeh burito z grilla/p