ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Tempeh świeży lub mrożony 500gPaczka placków do Burito1 cukinia1 papryka1 papryczka chillioliwaświeża kolendrazalewa (sos sojowy ; woda ; czosnek ; chilli; oliwa)dowolny sos ostro słodki typu BBQTempeh Burito z grilla - sposób przygotowania: Tempeh mrożony rozmarzamy gotując na parze 15 min.Kostki tempeh przekrajmy ostrożne ostrym nożem wzdłuż by uzyskać płaskie kotleciki. Marynujemy 15-30 min w zalewie W tym czasie grillujemy pokrojone dość grubo i skropione oliwą warzywa.Tempeh wyjmujemy z zalewy i grillujemy 5-10 po każdej stronie - do lekkiego zrumienienia. Tempeh i warzywa odkładamy. Na ruszt grilla kładziemy na chwilę placek do burito, by go lekko podpiec z jednej strony. Szybko zdejmujemy placek i póki jest ciepły układamy na nim grillowany Tempeh, trochę grillowanych warzyw i formujemy burito.Gdy mamy gotowe wszystkie buritos kładziemy je ostrożnie ponownie na ruszt, by podgrzać. Dekorujemy świeżą kolendrą podajemy z sosami typu BBQPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu