Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor www.kblox.pl
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)2 szklanki
mąki pszennej1/3 szklanki
oliwy1/2 łyżeczka
solipół szklanki gorącej
wodyFarsz:
tofupaprykacebulapieczarkicukiniaWegetariański kebab w cieście - sposób przygotowania:
Mąkę przesiewamy przez sitko, robimy wgłębienie i wlewamy
oliwę oraz dodajemy
sól. Mieszamy dolewając gorącą
wodę. Dzielimy ciasto na 4 części, każdy kawałek rozwałkowywujemy na cieniutkie placki. Placki smażymy na suchej patelni. Ważna sprawa, po usmażeniu kładziemy placki na sobie na talerzu i przykrywamy folią. Zabieg ten pozwala im zmięknąć, dzięki
czemu można je później zwijać.W
sumie zrobienie placka jest najtrudniejszym etapem, co do farszu to myślę, że można dodać wiele różnych rzeczy.Tak też zrobiłem ja :) usmażyłem wszystko co miałem :) Farsz zawinąłem plackiem i podałem z
zieloną sałatą z klasycznym
sosem winegret (1 część
soku z cytryny i 2 części
oliwy z oliwek).Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu