ßßß
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)2 szklanki mąki pszennej1/3 szklanki oliwy1/2 łyżeczka solipół szklanki gorącej wodyFarsz:tofupaprykacebulapieczarkicukiniaWegetariański kebab w cieście - sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy przez sitko, robimy wgłębienie i wlewamy oliwę oraz dodajemy sól. Mieszamy dolewając gorącą wodę. Dzielimy ciasto na 4 części, każdy kawałek rozwałkowywujemy na cieniutkie placki. Placki smażymy na suchej patelni. Ważna sprawa, po usmażeniu kładziemy placki na sobie na talerzu i przykrywamy folią. Zabieg ten pozwala im zmięknąć, dzięki czemu można je później zwijać.W sumie zrobienie placka jest najtrudniejszym etapem, co do farszu to myślę, że można dodać wiele różnych rzeczy.Tak też zrobiłem ja :) usmażyłem wszystko co miałem :) Farsz zawinąłem plackiem i podałem z zieloną sałatą z klasycznym sosem winegret (1 część soku z cytryny i 2 części oliwy z oliwek).Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu