Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor agasamuelsonCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusion,kuchnia grecka,kuchnia hiszpańska,kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (15 głosów)
ryż na risotto lub basmati200g
krewetki obrane - king prawns (królewskie) mogą też być koktajlowe
oliwa z oliwek 50ml
czosnek 3-4 ząbki
papryczka chili mała2
cytryny sok
cukinia średnia
natka pietruszki200 ml
wino białe wytrawnesuszony
pomidor plasterek
kminek mielony 1/2-1 łyżeczkiKrólewskie risotto
krewetki z
cukinią - sposób przygotowania:
Olivę zagrzać z papryczką chili+pomidor suszony pokrojony w cienkie niteczki=5-10minut powoli, jak zawrze dodać
krewetki (2min), jak zaczną puszczać
soki dodać
wino i
sok z cytryn, gotować na małym ogniu (10-15min), dodać
kminek,
cukinię startą na grubej tarce, i dusić pod przykryciem 5 min; dodać
pietruszkę.W tym samym czasie gotujemy
ryż. Składniki mieszamy i doprawiamy.Iii gotowe naprawdę pyyyycha:) Również na zimno.Zobacz inne przepisy agisamuelsonPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu