ßßß Cookit - przepis na Królewskie risotto krewetki z cukinią

Królewskie risotto krewetki z cukinią

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor agasamuelson
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia fusion,kuchnia grecka,kuchnia hiszpańska,kuchnia włoska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (15 głosów)
ryż na risotto lub basmati
200g krewetki obrane - king prawns (królewskie) mogą też być koktajlowe
oliwa z oliwek 50ml
czosnek 3-4 ząbki
papryczka chili mała
2 cytryny sok
cukinia średnia
natka pietruszki
200 ml wino białe wytrawne
suszony pomidor plasterek
kminek mielony 1/2-1 łyżeczki
Królewskie risotto krewetki z cukinią - sposób przygotowania: Olivę zagrzać z papryczką chili+pomidor suszony pokrojony w cienkie niteczki=5-10minut powoli, jak zawrze dodać krewetki (2min), jak zaczną puszczać soki dodać wino i sok z cytryn, gotować na małym ogniu (10-15min), dodać kminek, cukinię startą na grubej tarce, i dusić pod przykryciem 5 min; dodać pietruszkę.
W tym samym czasie gotujemy ryż. Składniki mieszamy i doprawiamy.
Iii gotowe naprawdę pyyyycha:) Również na zimno.
Zobacz inne przepisy agisamuelson
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-13933409/krolewskie+risotto+krewetki+z+cukinia/p