ßßß
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Grillowane ziemniaki - składniki:400 g dużych młodych ziemniaków3 łyżki oliwy 1 rozgniecionyząbek czosnkusok z 1/4 cytryny2 łyżki posiekanej natki pietruszki .Grillowane ziemniaki - sposób przygotowania: Ziemniaki ze skórką gotujemy do miękkości we wrzącej, osolonej wodzie, a następnie studzimy. Kroimy je wzdłuż na plastry, układamy na nasmarowanej oliwą folii aluminiowej i opiekamy około 5 minut z każdej strony na złoty kolor na rozgrzanym ruszcie. Przekładamy do ogrzanej miski. W tym czasie sporządzamy sos, ubijając trzepaczką oliwę, czosnek, sok z cytryny i natkę. Ziemniaki, polewamy sosem i podajemy z antrykotem.Duszone ziemniaki z serem cheddarPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu