Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Grillowane
ziemniaki - składniki:400 g dużych
młodych ziemniaków3 łyżki
oliwy 1 rozgniecionyząbek
czosnkusok z 1/4
cytryny2 łyżki posiekanej
natki pietruszki .Grillowane
ziemniaki - sposób przygotowania:
Ziemniaki ze skórką gotujemy do miękkości we wrzącej, osolonej wodzie, a następnie studzimy. Kroimy je wzdłuż na plastry, układamy na nasmarowanej
oliwą folii aluminiowej i opiekamy około 5 minut z każdej strony na złoty kolor na rozgrzanym ruszcie. Przekładamy do ogrzanej miski. W tym czasie sporządzamy sos, ubijając trzepaczką
oliwę,
czosnek,
sok z cytryny i
natkę.
Ziemniaki, polewamy sosem i podajemy z
antrykotem.Duszone
ziemniaki z
serem cheddarPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu