ßßß Cookit - przepis na Grillowane ziemniaki

Grillowane ziemniaki

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
Grillowane ziemniaki - składniki:
400 g dużych młodych ziemniaków
3 łyżki oliwy 1 rozgnieciony
ząbek czosnku
sok z 1/4 cytryny
2 łyżki posiekanej natki pietruszki .
Grillowane ziemniaki - sposób przygotowania: Ziemniaki ze skórką gotujemy do miękkości we wrzącej, osolonej wodzie, a następnie studzimy. Kroimy je wzdłuż na plastry, układamy na nasmarowanej oliwą folii aluminiowej i opiekamy około 5 minut z każdej strony na złoty kolor na rozgrzanym ruszcie. Przekładamy do ogrzanej miski. W tym czasie sporządzamy sos, ubijając trzepaczką oliwę, czosnek, sok z cytryny i natkę. Ziemniaki, polewamy sosem i podajemy z antrykotem.
Duszone ziemniaki z serem cheddar
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-12062101/grillowane ziemniaki/p